Coaching

Ik help je de juiste vragen te stellen aan jezelf. Soms zijn dat lastige vragen. Ik nodig je uit om in beweging te komen. Om te zoeken waar je nog niet gezocht hebt. Om te kunnen zeggen wat je werkelijk te zeggen hebt; betekenis geven aan jezelf en daarmee aan je organisatie.

Ik geef je terug wat er in onze ontmoeting gebeurt. Ik begeleid je in het zoeken naar dat wat je te doen staat om jouw eigen route te bepalen. Je hebt aan mij geen “makkelijke”.

Ik zoek het ongemak met je op. Want daar waar je in het gemak blijft hangen, weet je zeker dat er niks gebeurt. Iets nieuws doen is per definitie ongemakkelijk. Of levert soms zelfs angst, schuldgevoelens of schaamte op.

Vaak wachten we tot we niet meer bang zijn om iets te doen. Dan kan je lang wachten… Als coach help ik je niet van je angst af. Ik help je om de moed te vinden om bang te zijn en het toch te doen.

Hoe verleidelijk het ook kan lijken; zowel voor jou als voor mij; ik bied je geen oplossing. Ik help je ook nergens vanaf.

Ik onderzoek wat er ten grondslag ligt aan dat waar je zo graag vanaf wil. Vaak zie je dan dat de “kwaal” slechts een oplossing is om iets anders niet te hoeven voelen. Zoals een verslavingsarts aan een alcoholist vraagt wat hij niet hoeft te voelen door te drinken.

Zo vraag ik als coach aan bijvoorbeeld een perfectionist, wat hij niet hoeft te voelen door het zo perfect te doen. Stel dat dat bijvoorbeeld angst is. Als je dan leert om bang te zijn, hoef je je ook niet meer zo te verliezen in je perfectionisme.

Ik werk recht uit het hart en met beide benen op de grond.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.