Over mij

 

Mijn carrière begon in het theater. Ik studeerde af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten. Ik werkte als actrice en theatermaker en was een van de artistiek leiders van een theatermakersgezelschap.

Toen ik naast mijn theaterwerk ook als trainingsacteur ging werken, realiseerde ik me na enige tijd dat mijn hart op het pad van leren, ontwikkelen en veranderen ligt. Daar voel ik me echt op mijn plek en kom ik tot mijn recht. Ik besloot het theater achter me te laten, ik ging Opleidingskunde studeren en ontwikkelde me verder als trainer en coach. Ook ontdekte ik dat echt duurzaam leren in mijn optiek niet plaatsvindt op de laag van kennis en vaardigheden, maar op een diepere laag; die van de identiteit.

Op zoek naar verdieping kwam ik onder meer terecht bij Phoenix Opleidingen, waar ik mijn begeleiderschap in de afgelopen tien jaar heb kunnen ontwikkelen. Ik volgde er onder andere de driejarige opleiding Professionele Communicatie, de vervolgopleiding Systemisch Werken, de trainersopleiding en ik leerde er lichaamsgericht werken met karakterstructuren in de opleiding de Maskermaker.

De systemische bril waarmee ik leerde kijken naar mensen en organisaties hebben mijn manier van werken sterk beïnvloed.

Daar heb ik grondig mijn eigen geschiedenis, onderliggende dynamieken en patronen onderzocht. En dat blijf ik doen, omdat dat een proces is dat nooit af is.

Mijn eigen zoektocht gebruik ik ook veelvuldig in trainingen en coachingsgesprekken. Niet omdat ik nu weet hoe het werkt, of hoe het moet. Wel omdat het prettig is om begeleid te worden door iemand die zelf ook weet heeft van de thematiek waar je als deelnemer of coachee mee komt. Zonder dat het teveel over mij gaat, gebruik ik mijn eigen verhalen om deelnemers of coachees uit te nodigen om zelf op onderzoek te gaan.

Wanneer je met mij aan de slag gaat, kan je er van op aan dat ik iedere vraag die ik je stel, ook al eens aan mezelf heb gesteld.

Ik woon samen met Theun en onze twee kinderen Doris en Jonas. In 2019 kochten we een woonboerderij aan de rand van Doetinchem, die we op dit moment grondig verbouwen. Rust, ruimte en appelbomen, na 20 jaar in de stad Utrecht gewoond te hebben. Terug naar de Achterhoek en voor mij terug naar mijn geboortegrond.

Begin 2021 zal de trainingsruimte klaar zijn in een apart gebouw op het terrein. Vanaf dat moment zal ik ook trainingen geven in mijn eigen ruimte, met adembenemend uitzicht over de omliggende weilanden.

Wil je meer weten? Neem dan contact op.