Training

Ik geloof in ‘er uit halen’ in plaats van ‘er in stoppen’

Ik geloof in ‘er uit halen’ in plaats van ‘er in stoppen’. Dat betekent dat ik deelnemers niet volstop met tips en trucs. Ik zoek altijd naar de lagen onder het gedrag en ik werk ook bij het trainen van vaardigheden op overtuigings- en identiteitsniveau. Pas wanneer deelnemers begrijpen waarom ze doen wat ze doen, zijn ze in staat om andere keuzes te gaan maken.

Persoonlijke ontwikkeling gaat in mijn optiek altijd over het vinden van balans.

Een harde tante heeft baat bij het toelaten van zachtheid. Een somberaar, die geneigd is de zwaarte op de voorgrond te zetten, heeft te leren ook de lichtheid toe te laten.

Echt duurzaam wordt het als je dan ook nog kan onderzoeken hoe het komt dat je geneigd bent om bijvoorbeeld die zachtheid te verbergen en welke drijfveren en overtuigingen daaraan ten grondslag liggen.

Natuurlijk werk ik ook met modellen, technieken en theorie. Die kunnen helpen om beter te duiden wat er gebeurt en om daar woorden aan te geven. Maar het draait primair om dat wat er van binnen in gang wordt gezet.

Ik werk altijd ervaringsgericht. Nieuwe keuzes maken, die soms conflicteren met oude ingesleten patronen, leer je nou eenmaal niet uit een boek of van een powerpoint presentatie of een flip over.

Methodieken en technieken

Ik gebruik onder andere veel inzichten uit het systemisch werken en uit de Transactionele Analyse, omdat deze een kader bieden dat goed aansluit bij mijn visie op ontwikkeling. Ik gebruik lichaamsgerichte technieken, omdat ons lijf vaak eerder en eerlijker vertelt wat er speelt dan ons hoofd.

Ik kijk met deelnemers altijd terug naar de oorsprong van hun gedrag, patronen en gevoelens. Hoe beter je de invloed van je geschiedenis op je huidige leven begrijpt, hoe beter je in het hier en nu kunt zijn. Terugkijken om weer vooruit te kunnen dus.

Zorgvuldig, maar niet voorzichtig

Ik zorg voor vertrouwen en veiligheid, maar ik ga daarbij de confrontatie niet uit de weg. Ik werk altijd integer en zorgvuldig, maar nooit voorzichtig. Ik focus op wat beter kan, maar belicht ook altijd wat er goed gaat. Ik stel deelnemers op hun gemak, ik complimenteer en ik moedig aan. Maar; ik ben ook kritisch. Ik spiegel en laat mensen niet wegkomen met zelfrechtvaardiging of met een klaagzang.

Ik bied inzicht in het eigen aandeel in situaties en maak deelnemers daarvoor ook verantwoordelijk. Soms is dat even slikken, maar uiteindelijk lucht dat vaak ook op. Want: je eigen aandeel erkennen en daarnaar handelen, betekent ook invloed krijgen op situaties waarin je aanvankelijk dacht geen kant op te kunnen.

Alles wat er niet mag zijn, gaat je in de weg zitten

Vaak komen deelnemers in een training aan met een intern lijstje met wat ze allemaal graag willen loslaten, of wat ze van hun leidinggevende los moeten laten.

De delen van onszelf of de gevoelens die we in onszelf afwijzen, nemen ons van binnen juist helemaal over.

Mensen die bijvoorbeeld beweren dat ze nooit boos zijn, zijn van binnen vaak de meest razende mensen. Door al die ingehouden boosheid worden ze wrokkig, cynisch en soms zelfs onbedoeld bedreigend in het contact met anderen.

Ik werk dan ook altijd met deelnemers aan wat er “vastgepakt” moet worden, in plaats van wat er “losgelaten” moet worden.

Worden wie je bent

Ik ga je dus ook zeker niet veranderen. Wel kan ik je leren te zien wat je (vaak onbewust) verborgen hield. Je kan je dieper gelegen denkbeelden beschouwen en ervaren wat het je oplevert als je de onbelichte kanten van jezelf in het daglicht zet. Dat maakt je niet perfect en al helemaal niet verlicht, maar wel meer compleet.

Er vindt dan wel degelijk een hele grote verandering plaats in je gedrag en in hoe je je voelt, maar ben je zelf in feite niet veranderd. Je hebt geleerd iets van jezelf te laten zien dat al lang in je zat. Je bent meer geworden wie je al was.

Dat betekent dus ook dat ik je geen handigheidjes aanleer die niet bij je passen. Dat zou ook geen zin hebben, want die zal je waarschijnlijk toch niet in praktijk gaan brengen.

Wel leer ik je je verborgen potentieel aan te boren, “wakker” te worden, te kunnen zien waarom je doet wat je doet, zodat je waar nodig nieuwe keus kan maken.

Er uit te halen wat er in je zit. Dan win je aan autonomie, je komt beter tot je recht en je voelt je gelukkiger. En dat is goed voor jou, goed voor je team en goed voor je organisatie.